2010. május 11., kedd

Még egy kép az utcánkról


Az alsó az eredeti kép, a felső pedig Kinga kedvéért a kivilágosított változat.

3 megjegyzés:

kinga írta...

megengedsz egy tanácsot egy közel sem profi fotóstól? :)
szerintem kicsit sötét lett a kép...
általában akkor ilyen, ha az égre exponálsz (ha a fákra, vagy bármi másra, akkor az ég olyan csúnya, fakó szokott lenni:( )
Én ilyen esetekben mindig azt csinálom, hogy utólag képszerkesztővel növelem a fényerőt (hogy világosabb legyen) és növelem a kontrasztot (hogy ne maradjon fakó). Ezzel lehet kísérletezgetni, nyilván mindkettőt addig és olyan arányban kell növelni, hogy azért jól nézzen ki.
Nekem ez be szokott válni :) Ékszerfotózásnál is, meg másnál is. Szerintem próbáld ki, hogy úgy milyen lenne a változás. Én szokszor még a színekkel is játszom. Néha jót tesz a képnek, ha leveszünk a kékből, és egy picit több pirosat kap. Akkor kellemesebb, melegebb lesz a színe.

Ha nem automatán használod a fényképezőt, akkor ezeket nagyrészt már a gépen is be lehet állítani! De hogy milyenre sikerült igazán, az csak a monitoron nagyban látszik.

Remélem azért tudtam valami hasznosat mondani:)

Kricsár Annamária írta...

Upsz, nekem pont azért tetszett, mert sötét, direkt a fénnyel szemben fényképeztem. De ezek szerint csak nekem tetszik:) Eddig, ha ékszereken kívül bármit fényképeztem, akkor igyekeztem, hogy normál fény legyen, meg középen legyen a tárgy, meg rajta legyen az egész, és olyasmi legyen, mint a valóságban. Most viszont élvezem, hogy másféléket is lehet csinálni, nem csak a családról képeket:) És valószínűleg tényleg rossz ez a kép, csak nekem tetszik, mert nekem szokatlan:)
Képszerkesztőt használok amúgy, de csak az ékszerképekhez, anélkül még borzalmasabbak lennének. Lehet, hogy egyszer meg is mutatom itt, hogy milyenek az eredeti ékszerképeim:) Viszont azt nem tudtam, hogy külön a színekkel is lehet variálni, eddig csak a színhőmérsékletet változtattam, de azt is csak nagyon ritkán, ha véletlenül nagyon kékesre sikeredett a kép. Ennek mindenképpen utánanézek. Meg kipróbálom ezen a fotón is.
A gépemet meg csak automatán tudom használni, ez volt a legolcsóbb fényképező:) Csak a fényerőt lehet rajta változtatni, meg motívumprogramokból választani.
Köszi Kinga, örülnék, ha sokat véleményeznél, hogy sokat tanulhassak. Rámfér:)

kinga írta...

Ha koncepció volt, akkor nem szóltam:)
Végülis az a fontos, hogy benned valami kellemes hangulatot ébresszen! :)
Nekem picit sötétnek tűnt, az én szememnek jobban esne világosabban (de héééé, azt nem mondtam, hogy nem tetszik!!), de lehet, hogy ez monitor-függő is...